Inițiativă pentru eradicarea foametei globale, lansată de ONU în cadrul summitului Rio+20

de Cuget Liber Sâmbătă, 23 Iunie 2012 255
ONU a lansat, la Rio de Janeiro, o inițiativă ambițioasă intitulată "Provocarea: Foamete zero", care vrea să asigure dreptul la hrană pentru toți, în timp ce un miliard de persoane suferă încă de foame în întreaga lume.
În cursul summitului privind dezvoltarea durabilă Rio+20, secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a solicitat "tuturor țărilor să îndrăznească să lucreze la un viitor în care fiecare beneficiază de dreptul la hrană".
El a invitat guvernele, sectorul privat, agricultorii, oamenii de știință, societatea civilă și consumatorii să își unească forțele pentru a elimina foametea.
"Într-o lume a abundenței, nimeni, nici o singură persoană nu trebuie să fie înfometată. Vă invit pe toți să veniți alături de mine pentru un viitor lipsit de foamete", a declarat Ban Ki-moon într-un comunicat, salutând eforturile diferitelor instituții internaționale în acest domeniu.
Printre obiective, el a fixat accesul la hrană suficientă pe parcursul întregului an pentru fiecare copil și femeie gravidă subnutriți și încetarea risipirii alimentelor.
Secretarul general al ONU a subliniat că această inițiativă se inspiră din experiența braziliană "Foamete zero", care le-a permis milioanelor de persoane să mănânce cât aveau nevoie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei