Irak: 38 de morți într-un atentat sinucigaș la Kirkuk

de Cuget Liber Sâmbătă, 13 Iulie 2013 88
Cel puțin 38 de persoane au fost ucise seara trecută într-un atentat sinucigaș contra unei cafenele la Kirkuk în nordul Irakului, potrivit medicului de la morga orașului, doctorul Shakur Ahmed Ibrahim.
Atentatul, care a făcut de asemenea 25 de răniți, a fost comis de un kamikaze purtând o centură explozivă la ora 22.30 locală în cartierul Wahd Hozeran, în timp ce locuitorii se aflau în stradă la sfârșitul zilei de post de Ramadan, potrivit unor surse din poliție și medicale.
Sute de persoane s-au grăbit să ajungă la morgă în căutarea părinților dispăruți, în timp ce forțele de securitate blocau străzile orașului, a indicat doctorul Ibrahim, șef la morga principală din Kirkuk, la 240 km nord de Bagdad.
Acest atentat ridică la 260 numărul de persoane ucise în acte de violență în Irak de la începutul lunii, potrivit unui bilanț stabilit de AFP.
Anterior în aceeași zi, nouă persoane, dintre care un general de poliție, au fost ucise în atacuri vizând în special forțele de securitate, după o serie de violențe ce au ucis joi 56 de persoane, potrivit unor surse din securitate și medicale.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei