Irlandezul Michael O'Flaherty, ales comisar pentru drepturile omului

de Sorin MIHALACHE Joi, 25 Ianuarie 2024 99
Irlandezul Michael O'Flaherty a fost ales noul comisar al Consiliului Europei pentru drepturile omului, în cadrul unei sesiuni plenare a Adunării Parlamentare (APCE) a acestei organizaţii cu sediul la Strasbourg, informează agenţia AFP.
Acest avocat pentru drepturile omului, în vârstă de 64 de ani, a fost ales pentru un mandat de şase ani în al doilea tur, obţinând 104 voturi, în faţa fostului ministru bulgar Meglena Kuneva (70 de voturi) şi a austriacului Manfred Nowak (37 de voturi), a precizat APCE într-un comunicat.
El îi succede bosniacei Dunja Mijatovic, care a fost aleasă în ianuarie 2018. În ultimul său raport anual către APCE din această săptămână, Dunja Mijatovic a cerut „un efort colectiv şi hotărât pentru a recâştiga terenul pierdut şi pentru a obţine progrese în privinţa drepturilor omului”.
Fost director al Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene, O'Flaherty a fost, de asemenea, profesor de drepturile omului şi director al Centrului Universitar Naţional Irlandez, comisar-şef al Comisiei pentru Drepturile Omului din Irlanda de Nord şi membru al Comitetului ONU pentru Drepturile Omului. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei