Jose Manuel Barroso se așteaptă la vești bune pentru Serbia la Consiliul European

de Cuget Liber Vineri, 28 Iunie 2013 74
Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și-a exprimat speranța că, azi, Serbia va primi vești bune cu privire la începutul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, subliniind că CE este alături de Serbia pe calea europeană a acesteia.
"Sper că vor fi vești bune pentru Serbia cu ocazia Consiliului European", a afirmat Jose Manuel Barroso, cu ocazia unei conferințe comune de presă cu premierul sârb Ivica Dacic, relatează agenția sârbă Tanjug.
Deschiderea negocierilor de aderare cu Serbia reprezintă o decizie istorică atât pentru Serbia, cât și pentru Uniunea Europeană, a apreciat șeful executivului european.
Pe de altă parte, Jose Manuel Barroso a amintit că Serbia va trebui să continue implementarea acordului cu Priștina și realizarea reformelor, mai ales în domeniul statului de drept.
"Mesajul meu pentru dumneavoastră și pentru întreaga populație sârbă, înaintea unor vești foarte bune și istorice, este clar - Comisia Europeană este alături de Serbia în parcursul său european", a spus Barroso.
Cu ocazia vizitei sale oficiale la Bruxelles, miercuri, Dacic a avut întrevederi cu șefa diplomației europene Catherine Ashton și cu vicepreședintele CE însărcinat cu relațiile interinstituționale, Maros Sefcovic.
v v v
Slovenii, afectați de o gravă recesiune, se declară încântați să îi primească pe croați în marea familie europeană pe 1 iulie, dar, ca buni vecini, ei țin să îi avertizeze că "în curând veți ajunge lângă noi, în iad!".
Acest avertisment amical, auzit frecvent în această mică țară balcanică, nu reprezintă cu adevărat un regret față de apartenența la blocul european, însă regimul de austeritate actual din țară, impus de Bru-xelles, a redus credința slovenilor în Uniunea Europeană.
Majoritatea țărilor care au aderat la UE în 2004 și 2007 continuă să considere, totuși, foarte pozitivă o aderare, care le-a adus fonduri pentru modernizarea infrastructurilor și le-a permis să scape din sfera de influență a Rusiei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei