La Hanoi, vizita preşedintelui Biden s-a axat pe discuţii economice şi evocarea războiului

de Sorin MIHALACHE Luni, 11 Septembrie 2023 120
Preşedintele SUA, Joe Biden, şi-a încheiat, luni, 11 septembrie, vizita fulger la Hanoi, pe care o descrie drept „istorică”, între discuţii economice şi omagiu adus unui erou american al războiului din Vietnam, relatează AFP.
Biden a avut întrevederi cu preşedintele Vo Van Thuong şi cu premierul Pham Minh Chinh. Democratul în vârsta de 80 de ani a vorbit despre o vizită „istorică” în ton cu presa de stat vietnameză care a salutat „un nou capitol” în relaţiile bilaterale şi care a subliniat semnificaţia specială a acestei călătorii.
După ce Vietnamul şi SUA au semnat un acord de parteneriat strategic mai aprofundat, cu un conţinut economic şi tehnologic puternic, Biden a participat la o reuniune a numelor mari din industrie şi tehnologie din cele două ţări şi unde au fost reprezentate companiile Google, Boeing şi Intel.
Biden a reafirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu vrea să „izoleze sau să controleze” China. El şi-a încheiat vizita în Vietnam cu o evocare a războiului, mergând la un loc marcat cu o stea unde avionul lui John McCain a fost doborât pe 26 octombrie 1967. Grav rănit, pilotul de vânătoare a fost luat prizonier, încarcerat timp de mai bine de cinci ani şi torturat.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei