MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Sudan

de Madalina PETRESCU Duminică, 23 Aprilie 2023 133
Ministerul Afecerilor Externe a ridicat nivelul de alertă pentru Sudan la 8 la 9 și a recomandat cu fermitate să se evite călătoriile în această țară.
„Având în vedere recentele confruntări armate violente de pe teritoriul Sudanului între armata națională și gruparea paramilitară a Forțelor de Sprijin Rapid (Rapid Suport Forces - RSF), care sunt în plină desfășurare în orașele Khartoum, Merowe, Port Sudan, Kosti, Damazin, Gadarif, Kassala, Nyala și care au ca rezultat distrugeri ale infrastructurii locale și pierderi de vieți omenești și, ca urmare a închiderii aeroportului internațional din Khartoum, Ministerul Afacerilor Externe a ridicat nivelul de alertă și recomandă cu fermitate evitarea tuturor deplasărilor în Sudan, iar cetățenilor români care se află pe teritoriul țării, să manifeste atenție deosebită și, dacă este posibil, părăsirea țării”, a transmis MAE.
Potrivit Ministerului de Externe, în Sudan, s-au stabilit cca 40 de cetăţeni români, de regulă românce căsătorite cu cetăţeni sudanezi, în perioada studiilor acestora în România. Se adaugă românii aflaţi temporar la muncă în Sudan.
Ambasada României la Khartoum este temporar închisă, iar activitatea consulară este transferată temporar la Ambasada României la Addis Abeba, mai precizează MAE.
Mai multe state, printre care SUA, China și Marea Britanie se grăbesc să își evacueze cetățenii și diplomații din Sudan, unde se duc lupte între armata națională și gruparea paramilitară a Forțelor de Sprijin Rapid.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei