Mai mulți supravietuitori ai unei otrăviri în masă au ocupat un muzeu din Madrid și amenință cu sinuciderea

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Marţi, 19 Octombrie 2021 173
Un grup de spanioli, supraviețuitori ai unei otrăviri în masă, au ocupat muzeul Prado din Madrid. Oamenii amenință că se sinucid în câteva ore, dacă autoritățile nu le îndeplinesc cererile.

Potrivit Antena3.ro, protestatarii au fost victimele unei otrăviri în masă cu ulei de rapiță, în urmă cu 40 de ani. Aceștia au anunțat că au ocupat muzeul și se vor sinucide, dacă guvernanții nu le rezolvă doleanțele.
„La șase ore după ce am ajuns aici, vom începe să înghițim pastilele. Să punem punct umilinței și abandonului”, au scris oamenii pe contul de Twitter al unei asociații pentru victimele acestui caz.
Printre altele, manifestanții au cerut o întâlnire cu premierul Pedro Sanchez, până la sfârșitul lunii octombrie, dar și bani pentru acoperirea cheltuielilor medicale ale victimelelor care au supraviețuit unuia dintre cele mai mari scandaluri de otrăvire alimentară din lume.

Intoxicația a ucis 5.000 de oameni și a afectat încă 20.000. În mare parte, bolile provocate sunt incurabile, au mai transmis aceștia.
Până în prezent, nici guvernanții spanioli, nici reprezentanții muzeului nu au comentat incidentul. Protestatarii au declarat că au ales muzeul deoarece cultura a ajutat victimele să facă față problemelor.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei