Manifestări violente în Egipt

de Cuget Liber Sâmbătă, 02 Martie 2013 317
Aproximativ 500 de manifestanți au aruncat cocteiluri Molotov și pietre în comisariatul acestui oraș din nord-estul Egiptului, provocând un incendiu, și au blocat accesul pompierilor, a anunțat Ministerul de Interne într-un comunicat, relatează AFP.
Manifestanții s-au reunit în fața comisariatului după confruntările în cursul cărora au fost răniți doi bărbați în momentul în care un camion de poliție a lovit patru persoane ce manifestau anterior, a anunțat ministerul. La Port Said se desfășoară o mișcare de nesupunere civilă pentru a treia săptămână consecutiv.
Violențe similare au avut loc în Delta Nilului (nord), unde o persoană a fost ucisă și alte câteva zeci au fost rănite în confruntările nocturne dintre polițiști și manifestanți la Mansoura, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de securitate. Potrivit presei locale, manifestantul a murit după ce a fost lovit de o furgonetă a poliției.
Mansoura este ultima provincie a țării care a lansat o campanie de nesupunere civilă, după Port Said, Ismailiya și Suez.
Violențele de la începutul lui ianuarie au provocat moartea a zeci de persoane și rănirea câtorva sute în această țară devastată de o gravă criză politică și care este de mai multe luni teatrul unor manifestații ostile președintelui islamist Mohamed Morsi, acuzat că acaparează puterea și că a eșuat în rezolvarea problemelor sociale și economice.
Ultimele violențe au loc în timp ce secretarul american de Stat John Kerry a ajuns la Cairo în cadrul unui turneu regional pentru întrevederi privind tranziția politică. El urmează să se întâlnească cu președintele Morsi, cu șeful diplomației Mohamed Kamel Amr și cu reprezentanții partidelor politice și ai societății civile.
În timpul unei conversații telefonice în această săptămână, președintele american Barack Obama a afirmat că Morsi este responsabil de protecția principiilor democratice" și l-a încurajat pe el și "toate grupurile politice să lucreze în consens pentru a face ca tranziția să avanseze".

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei