Medicamentul Ozempic ia cu asalt China, unde a fi „subțire ca o napolitană” este un standard de frumuseţe

de Alina DRACOPOL Joi, 08 Iunie 2023 223
Ozempic, inițial un medicament pentru tratarea diabetului, este la mare căutare în întreaga lume, celebritățile și utilizatorii rețelelor de socializare prezentându-l drept un medicament miraculos pentru pierderea în greutate, în ciuda unor îngrijorări din partea experților medicali. Acum, frenezia se extinde în China, unde a fi „subțire ca o napolitană” este un standard de frumusețe predominant, scrie CNN.

Ozempic a fost aprobat oficial în China în aprilie 2021 pentru tratamentul diabetului de tip 2. Dar utilizatorii îl pot obține de la medici pentru alte utilizări sau îl pot cumpăra pe platforme de comerț electronic precum Taobao și JD.com (JD) cu rețetele altor persoane, scrie stiri.tvr.ro

Experții medicali spun că medicamentul poate avea efecte secundare grave. Studiile și rapoartele pacienților arată că mulți pacienți văd că greutatea lor își revine la scurt timp după ce încetează injecțiile.
Dar popularitatea sa în creștere în China înseamnă că multe spitale și farmacii au rămas fără Ozempic de la sfârșitul anului trecut, potrivit publicației de stat People's Daily Health.
Acest lucru a cauzat probleme pentru pacienții cu diabet care depind de acest medicament.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei