Ministrul apărării german pledează pentru un sprijin comun pentru Ucraina

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 08 Mai 2024 99
Ministrul apărării german, Boris Pistorius, a pledat pentru un sprijin comun pentru Ucraina, la începutul unui turneu în Statele Unite şi Canada, transmite agenţia DPA.
În timpul unei vizite la New York, Pistorius a avut o întâlnire cu reprezentanţii Comitetului Evreiesc American, ocazie cu care a insistat pe contribuţia crescută a Germaniei la NATO.
„Preşedintelui rus Vladimir Putin nu trebuie să i se permită să scape nepedepsit pentru războiul său brutal de agresiune”, a declarat ministrul german. „Este o chestiune de dacă şi cum democraţiile se apără ele însele”, a adăugat Pistorius.
Potrivit înaltului oficial german, aceasta este cea mai importantă chestiune strategică a Europei şi atacul rusesc constituie cea mai mare ameninţare pentru ordinea internaţională.
Politicianul german intenţionează să discute până vineri despre situaţia securităţii globale cu oficialităţi din SUA şi Canada. El se va întâlni cu secretarul apărării american, Lloyd Austin, joi, la Washington, şi cu ministrul canadian al apărării, Bill Blair, vineri, la Ottawa. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei