Netanyahu l-a informat pe președintele Shimon Peres despre formarea noului guvern

de Cuget Liber Luni, 18 Martie 2013 101
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a informat oficial, sâmbătă seară, pe președintele Shimon Peres că a reușit să formeze guvernul, potrivit unui comunicat al președinției, citat de AFP. 

"Prim-ministrul Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu președintele Shimon Peres la reședința acestuia de la Ierusalim pentru a-l informa că a fost în măsură să formeze guvernul", a precizat comunicatul. Netanyahu a semnat, vineri, acorduri de coaliție cu partidul Yesh Atid (de centru) și mișcarea naționalistă religioasă Căminul evreiesc, apropiată coloniștilor, fapt ce îi permite să prezinte guvernul chiar înainte de prima vizită pe care președintele american, Barack Obama, o va efectua, săptămâna aceasta, în Israel.
Premierul în exercițiu, desemnat din nou după alegerile legislative de la 22 ianuarie, a obținut din partea președintelui Peres un răgaz suplimentar pentru a putea să-și prezinte cabinetul înainte de 16 martie.
Noul guvern urmează să depună, astăzi, jurământul în Knesset (parlamentul israelian). Conform acordurilor semnate, partidul condus de Netanyahu, Likud (dreapta), va prelua conducerea portofoliilor Apărării și Internelor. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei