Netanyahu: liderii Israelului sunt garanți ai "existenței" sale

de Cuget Liber Marţi, 28 Februarie 2012 355
Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a declarat ieri că liderii israelieni trebuie să asigure "fundamentele de existență" și nu doar "securitatea" Israelului, într-o aluzie clară la amenințarea nucleară iraniană, în timpul unui interviu televizat.
"Liderii statului Israel nu garantează doar securitatea statului Israel și a cetățenilor săi, dar și fundamentele de existență a țării", a declarat Netanyahu, intervievat în timpul unei emisiuni speciale a primului canal de televiziune dedicată marcării a 20 de ani de la moartea fostului prim-ministru de dreapta Menahem Begin.
Netanyahu a reacționat la o întrebare cu privire la decizia lui Begin de a distruge reactorul nuclear irakian Osirak în 1981, notează AFP.
Acest atac, încununat cu succes, este adesea folosit ca referință de analiștii israelieni în cadrul speculațiilor despre o posibilă operațiune militară a Israelului împotriva instalațiilor nucleare iraniene.
Întrebat dacă a citit documentele ce i-au servit lui Begin să ia decizia de a distruge reactorul Osirak, Netanyahu a răspuns: "Am citit foarte mult. Cărți și alte documente".
El a adăugat totuși că "fiecare decizie este o decizie specifică". Duminică, Netanyahu a declarat că programul nuclear controversat al Iranului va fi subiectul principal al discuțiilor sale pe 5 martie la Casa Alba cu președintele american Barack Obama. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei