Noi manifestaţii în Israel împotriva reformei justiţiei

de Sorin MIHALACHE Vineri, 17 Martie 2023 113
Numeroase mitinguri au avut loc pentru a denunţa reforma sistemului judiciar în curs de examinare în parlamentul israelian, la o zi după respingerea de către guvern a unui apel prezidenţial la compromis asupra acestui text care divizează societatea, comentează agenţia AFP, consultată de Agerpres.
În absenţa unei estimări din partea poliţiei, presa israeliană a evaluat numărul manifestanţilor la zeci de mii de persoane. Prin amploarea sa, contestarea se impune ca una dintre cele mai importante mişcări de mobilizare populară din istoria Israelului, care va aniversa 75 de ani în mai.
Reforma, cu mai multe dispoziţii deja adoptate în primă lectură în parlament, „este sfârşitul democraţiei”, potrivit uneia din pancartele care au putut fi văzute în cursul zilei în centrul Tel Avivului, în timp ce alte manifestaţii au fost organizate la Haifa, în nordul Israelului, sau la Ierusalim.
Deputaţii au adoptat, marţi, în primă lectură, unul dintre textele de lege ale reformei înăsprind condiţiile care permit Curţii Supreme să invalideze o lege comună şi permiţând parlamentului să protejeze o lege împotriva oricărei anulări. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei