Noi proteste ale "vestelor galbene" în Franța. Un bărbat a murit

de Cuget Liber Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 119
"Vestele galbene" s-au mobilizat din nou în Franța pentru a protesta sâmbătă. Noaptea trecută, traficul în mai multe zone ale țării a fost perturbat și un șofer a murit într-un accident survenit în apropiere de Perpignan, unde un sens giratoriu era blocat de manifestanți, relatează presa internațională.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a înregistrat al zecelea deces legat de protestele "vestelor galbene". Un șofer în vârstă de 36 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un camion blocat la un baraj pentru vestele galbene, la intrarea pe autostradă în apropiere de Perpignan, scrie AFP. Reuters notează că zona era blocată de "vestele galbene".
"Vestele galbene" au făcut apel și pentru blocarea trecerii camioanelor la frontiere. Jandarmii au deblocat, dimineața, la ora 06.00, autostrada A63 în zona Biriatou, la frontier cu Spania, unde aproximativ 50 de "veste galbene" blocaseră drumul de la ora 03.00.
Blocaje s-au semnalat și în nordul Franței, la frontier cu Belgia.
La Lyon, la ora 10.00 protestau în piața Bellecour 30 de persoane.
Manifestații ar urma să aibă loc și la Toulouse, Orleans și Bordeaux.
Din data de 17 noiembrie, când la manifestațiile "vestelor galbene" au participat 282.000 de persoane, mobilizarea a fost în scădere de la o săptămână la alta. La 24 noiembrie au fost 166.000 de manifestanți, la 1 și 8 decembrie au fost 136.000, iar la 15 decembrie au fost 66.000.
Sursa: romaniatv.net
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei