Nou bilanț al seismelor din Iran: 306 morți și peste 3.000 de răniți

de Cuget Liber Marţi, 14 August 2012 201
Cele două cutremure de pământ de mare magnitudine care au lovit sâmbătă nord-vestul Iranului s-au soldat cu moartea a 306 persoane, majoritatea femei și copii, și rănirea a 3.037, a declarat ministrul iranian al sănătății, Marzieh Vahid Dastjerdi, în fața Parlamentului, informează AFP.
Ministrul a precizat că printre corpurile neînsuflețite aduse la morgile spitalelor, se aflau "219 femei și copii și 49 de bărbați", în total 268. Mass-media iraniană a informat duminică că unele cadavre au fost îngropate la fața locului fără a fi trimise la morgile din regiune.
Potrivit dnei Marzieh Vahid Dastjerdi, care a prezentat un raport în fața Parlamentului, dintre cei 3.037 răniți, ‘2.011 au primit îngrijiri medicale la fața locului’ iar alții au fost trimiși la spitalele din regiune.
Cele două cutremure cu magnitudine de 6,3 și 6,4, potrivit Institutului de seismologie al SUA, au lovit sâmbătă la interval de câteva minute orașele Varzeghan, Ahar și Heris în provincia Azerbaidjanul oriental, situată în nord-vestul Iranului.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei