Parlamentul georgian a adoptat proiectul de lege privind influenţa străină

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 15 Mai 2024 116
Parlamentul georgian a adoptat proiectul de lege controversat privind influenţa străină, în pofida mobilizării masive a opozanţilor săi în ultimele săptămâni, transmite agenţia AFP.
În a treia şi ultima lectură, legislativul de la Tbilisi a adoptat textul cu 84 de voturi pentru şi 30 de voturi contra.
Conform noii legi, orice ONG sau organizaţie media ce primeşte din străinătate cel puţin 20% din finanţarea sa va fi obligată să se înregistreze ca „organizaţie ce urmăreşte interesele unei puteri străine”.
Miercurea trecută, deputaţii georgieni au votat în a doua lectură, cu 83 de voturi pentru şi 23 voturi contra, textul în cauză pe care partidul aflat la putere, Visul Georgian, dorea să îl vadă adoptat definitiv până la jumătatea acestei luni.
Preşedinta ţării, Salome Zurabişvili, care este în conflict cu partidul aflat la putere, ar urma să se opună prin veto.
În Georgia, numeroase proiecte de promovare a democraţiei funcţionează cu bani din partea Uniunii Europene sau a SUA. Partidul Visul Georgian susţine că scopul legii este o mai mare transparenţă, în timp ce criticii se aşteaptă ca legea să fie folosită pentru a opri fluxul acestor fonduri şi pentru a persecuta forţele pro-occidentale.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei