Phenianul construieşte drumuri şi ziduri în Zona Demilitarizată care separă cele două Corei

de Sorin MIHALACHE Duminică, 16 Iunie 2024 115
Armata nord-coreeană a construit drumuri şi ziduri în interiorul Zonei Demilitarizate (DMZ) care separă cele două Corei, a informat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, relatează AFP.
Activităţile de construcţie au loc la nord de linia de demarcaţie militară (MDL), situată în mijlocul zonei demilitarizate, a mai transmis Yonhap, citând o sursă militară sub rezerva anonimatului.
Această informaţie a apărut în urma unui incident survenit săptămâna trecută, în care forţele sud-coreene au tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut pentru scurt timp linia de demarcaţie militară. Autorităţile sud-coreene au afirmat că este vorba probabil de o incursiune accidentală.
„Recent, armata nord-coreeană a ridicat ziduri, a săpat şi a construit drumuri în unele zone situate între linia de demarcaţie militară (MDL) şi linia de demarcaţie din nordul DMZ”, a mai spus sursa militară.
Incidentele survin pe fondul unora dintre cele mai tensionate relaţii dintre nord şi sud din ultimii ani.
Phenianul a trimis în ultimele săptămâni sute de baloane umplute cu deşeuri spre vecinul său din sud, în ceea ce descrie drept un răspuns la propaganda răspândită, în special prin pliante sau stick-uri USB, de activişti sud-coreeni împotriva regimului nord-coreean. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei