Poliţist bulgar, împuşcat mortal la frontiera cu Turcia! "Este un act fără precedent, primul atac cu focuri de armă de ani de zile"

de Alina DRACOPOL Marţi, 08 Noiembrie 2022 175
Un poliţist de frontieră bulgar a fost împuşcat mortal, în apropierea frontierei cu Turcia, a anunţat marţi ministrul de interne Ivan Demergiev, citat de dpa şi AFP.

Incidentul a avut loc luni, la ora locală 20.30 (18.30 GMT), iar focurile de armă au fost trase de pe teritoriul turc, suspecţii făcând parte dintr-un grup de migranţi.

Poliţistul a observat o porţiune deteriorată din gardul de sârmă ghimpată care se întinde pe o lungime de 290 de km de-a lungul graniţei şi a coborât din autovehiculul cu care se deplasa, în apropiere de satul Goliam Dervent.

"Atunci s-a tras şi a murit pe loc", după ce a fost lovit în cap de un glonţ, a declarat presei secretarul general al ministerului de interne, Petar Todorov, care a mers la faţa locului. Un militar care îl însoţea pe poliţist a reuşit să se adăpostească după automobil, a precizat oficialul.

Conform relatării soldatului, s-au tras 10-15 focuri de armă, prin bariera de sârmă ghimpată, în timp ce mai mulţi migranţi însoţiţi de călăuze au luat-o la fugă.

"Este un act fără precedent, primul atac cu focuri de armă de ani de zile" asupra forţelor de ordine, a spus Demergiev.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei