Regina Elizabeth II a Marii Britanii rămâne internată în spital

de Cuget Liber Marţi, 05 Martie 2013 198
Regina Elizabeth II, în vârstă de 86 de ani, și-a continuat, ieri, convalescența într-un spital londonez, unde a fost internată "ca măsură de precauție", duminică, pentru o gastroenterită, și unde va rămâne "aproximativ două zile", a anunțat Palatul Buckingham.
Purtătorul de cuvânt al Palatului nu a făcut nicio precizare suplimentară asupra tratamentului, mulțumindu-se să repete că regina "are moralul bun", și că în afară de această gastroenterită, este în "stare bună", cum subliniase deja un comunicat oficial, difuzat duminică. 

Cunoscută pentru sănătatea sa de fier, regina, care suferă de vineri de această gastroenterită, a fost internată duminică dimineața la spitalul King Edward VII, prima sa spitalizare după zece ani. Ea a sosit acolo cu mașina personală, nu cu ambulanța, a subliniat Palatul Buckingham, dorind să limiteze îngrijorările legate de starea de sănătate a reginei.
Persoanele suferind de gastroenterită manifestă vărsături, diaree și au tendința - îndeosebi persoanele cu o vârstă înaintată - să se deshidrateze, iar medicamentele sunt de obicei administrate intravenos, au explicat experții, pentru presa britanică. Această situație a determinat-o pe regină să amâne sau să anuleze toate angajamentele oficiale de săptămâna aceasta, inclusiv călătoria la Roma de miercuri și joi, alături de soțul său, ducele de Edinburgh, la invitația președintelui italian Giorgio Napolitano.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei