Rusia nu va fi invitată la a 80-a aniversare a debarcării aliate în Normandia

de Sorin MIHALACHE Vineri, 31 Mai 2024 101
Rusia nu a fost invitată la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 80 de ani de la Debarcarea în Normandia, pe 6 iunie, din cauza războiului său de agresiune împotriva Ucrainei, a anunţat Palatul Elysée, revenind astfel asupra unei decizii iniţiale, notează agenţia AFP.
„Nu va fi nicio delegaţie rusă. Condiţiile nu sunt îndeplinite, având în vedere războiul de agresiune pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei şi care s-a intensificat şi mai mult în ultimele săptămâni”, a indicat preşedinţia franceză.
În aprilie, preşedintele rus Vladimir Putin a fost declarat persona non grata, dar „Mission Libération”, care organizează comemorările, a indicat atunci că Rusia va fi invitată la un alt nivel în numele contribuţiei Uniunii Sovietice, pe frontul de est, la victoria împotriva Germaniei naziste.
„Un omagiu va fi adus acestei contribuţii decisive prin diverse gesturi, în special în cimitirele în care soldaţii ruşi se odihnesc în Franţa şi în cadrul programului ceremoniei din 6 iunie”, a dat asigurări Palatul Elysée.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei