SUA în alertă Scurgeri radioactive de la șase cuve de stocare de deșeuri nucleare

de Cuget Liber Luni, 25 Februarie 2013 125
Scurgeri au fost detectate la cel puțin șase rezervoare subterane de stocare de deșeuri nucleare în statul Washington, ale cărui autorități au solicitat statului federal ajutor suplimentar în vederea curățirii locului. 

Guvernatorul acestui stat din nord-vestul Statelor Unite, Jay Inslee, a declarat că amploarea scurgerilor la instalația de depozitare de la Hanford, utilizată în trecut pentru producerea de bombe atomice americane, este "îngrijorătoare".
"Nu există riscuri imediate sau în viitorul apropiat pentru sănătate în cazul acestor scurgeri pe care tocmai le-am descoperit. Ele se află la o distanță de peste cinci mile (n.r. - aproximativ opt kilometri) de râul Columbia", a declarat Inslee, după o întâlnire cu secretarul american al Energiei, Steven Chu, la Washington.
"Cu toate acestea, vestea este îngrijorătoare pentru toți locuitorii statului", a adăugat el.
Instalația nucleară de la Hanford este situată la aproximativ 300 de kilometri sud-est de Seatle. Inițial, ea a fost utilizată pentru producerea de plutoniu utilizat la fabricarea celor două bombe nucleare lansate asupra Japoniei în 1945, care au pus capăt celui de Al Doilea Război Mondial. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei