Şeful Rosatom dă asigurări că Moscova nu intenţionează să arunce în aer centrala Zaporojie

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 14 Iulie 2023 132
Şeful agenţiei nucleare ruse Rosatom, Aleksei Lihaciov, a respins vineri acuzaţiile potrivit cărora Moscova ar intenţiona să arunce în aer centrala nucleară Zaporojie, ocupată temporar de trupele ruse în sudul Ucrainei, relatează DPA.
„Ar trebui să fii complet idiot ca să te pregăteşti să arunci în aer o centrală nucleară, unde 3.500 de oameni de-ai tăi lucrează direct în fiecare zi”, a declarat Lihaciov într-un interviu pentru televiziunea rusă de stat, din care au fost publicate joi extrase de jurnalistul rus Pavel Zarubin, acreditat la Kremlin, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.
Trupele ruse au preluat controlul asupra centralei Zaporojie la scurt timp după începerea războiului de agresiune ordonat de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina în urmă cu peste 16 luni.
Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente în zona centralei, provocând îngrijorări la nivel internaţional cu privire la posibilitatea unui dezastru nuclear, în pofida faptului că toate cele şase reactoare ale uzinei sunt oprite. De mai multe luni, Moscova şi Kievul îşi aruncă una alteia acuzaţii privind provocarea deliberată a unui accident la instalaţia nucleară, fie prin bombardamente, fie prin amplasarea de mine.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei