Silvio Berlusconi acuză Parchetul din Milano că îl persecută

de Cuget Liber Vineri, 17 Februarie 2012 249
Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a atacat din nou ieri magistratura, acuzând-o că îl persecută după ce procuratura din Milano a cerut cinci ani de închisoare pentru acesta în cadrul procesului Mills privind coruperea de martori.
"Este persecuție judiciară, o operațiune de defăimare fără limite care a transformat tribunalul din Milano într-un tribunal special pentru eliminarea lui Berlusconi din politică și distrugerea lui ca om", a declarat Berlusconi într-un interviu telefonic acordat postului de televiziune Canale Cinque, care face parte din imperiul său media, Mediaset.
Parchetul din Milano a cerut miercuri condamnarea lui Silvio Berlusconi la cinci ani de închisoare în cazul Mills, denumit astfel după numele fostului său avocat britanic David Mills. Berlusconi este acuzat că ar fi transferat 600.000 de euro în conturile lui Mills pentru a obține mărturii false în favoarea sa în cadrul unor procese din anii '90.
"Tribunalul nu a admis decât martorii acuzării și i-a eliminat pe cei ai apărării, o justiție mai rea decât atât....", a adăugat Berlusconi. "Am fost tratat ca un criminal ", a mai menționat fostul premier.
Silvio Berlusconi acuză de mai mulți ani "magistrații de stânga", pe care îi denumește "togile roșii", că vor să îl alunge din mediul politic al țării prin procese inventate.
El a evocat și scandalul Rubygate în care este acuzat de prostituție cu minore și abuz de putere.
În acest caz, Berlusconi riscă maximum trei ani de închisoare pentru prima acuzație și, respectiv, 12 ani pentru cea de a doua pentru că a plătit prestațiile sexuale ale unei tinere de origine marocană, Karima El Mahrug, supranumită Ruby și minoră în acea perioadă, după care a pus presiune asupra poliției milaneze să o elibereze după ce tânăra fusese reținută pentru un furt.
"Acest proces nici măcar nu trebuia să înceapă pentru că Ruby a negat tot timpul faptele de care sunt eu acuzat", a declarat Berlusconi, denunțând "ura" parchetului din Milano față de el.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei