Situație dramatică în India după ce temperaturile au înregistrat un nou record pozitiv

de Madalina PETRESCU Joi, 30 Mai 2024 144
52,3 grade Celsius s-au înregistrat joi, în India, un record național cu mai mult de un grad peste cel precedent. Datele vin de la o stație meteo automată și autoritățile își pun problema că a fost o eroare de senzor.

India este lovită de un val de căldură fără precedent

Căldura insuportabilă a făcut și victime în rândul populației. Mai mulți copii au fost duși de urgență la spital după ce au leșinat la școală.

Temperaturilor extreme nu sunt doar India, ci în mai multe țări din Asia. Temperaturile au trecut de 52 de grade și în sudul Pakistanului.

Agenția de Meteorologie din India a transmis că analizează datele și senzorii de la stația Mungeshpur după ce a fost înregistrată o variație neobișnuit de mare a temperaturii la stația respectivă, în comparație cu altele.

La mai multe stații meteo din jurul capitalei s-au înregistrat temperaturi care s-au apropiat de 50 de grade, în Najafgarh fiind cea mai ridicată – de 49,1 grade Celsius. Meteorologii au avertizat cu privire la problema aprovizionării cu apă în capitala Indiei. Ei au spus că cei mai afectați de caniculă vor fi copiii, vârstnicii și cei cu boli cronice. Oamenii au povestit că au fost șocați de căldura extremă de marți și miercuri și că apa de la robinet fierbea.
Șoferii au spus că și-au ars degetele când au pus mâna pe volanul mașinilor. „Să faci duș e aproape o pierdere de timp. Ieși și instant transpiri la loc”, a spus Aruna Verma, profesor de chimie,

Muncitorii din construcții spun nu pot atinge materialele metalice pentru că sunt prea fierbinți

Medicii le-au recomandat oamenilor să rămână în casă și să poarte haine ușoare, largi din bumbac, sfaturi pe care însă mare parte din angajați – în special muncitorii și vânzătorii de la tarabe – nu le pot urma.

Muncitorii din construcții spun că nu pot atinge materialele metalice pentru că sunt prea fierbinți. Vânzătorii de legume își stropesc mereu marfa, încercând să evite ofilirea rapidă a acestora din cauza căldurii.

„Ce pot face altceva? Nimeni nu-mi va hrăni copiii decât dacă aduc bani acasă, nu-i așa? Munca este muncă. Trebuie făcută”, a spus un vânzător. În statul Rajasthan, temperaturile au ajuns marți la 50,5 grade Celsius.

La spitalul din Jaipur, atât de multe victime din cauza căldurii au ajuns la morgă, încât capacitatea acesteia a fost depășită. Poliția din oraș spune că multe dintre victime sunt muncitori săraci, care nu au de ales decât să lucreze afară și oameni fără adăpost.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei