Statul Major al armatei elene, înlocuit în totalitate

de Cuget Liber Miercuri, 02 Noiembrie 2011 257
Ministerul elen al Apărării a anunțat, ieri, înlocuirea întregului Stat Major al forțelor armate.
Măsura a fost anunțată după declanșarea unei crize politice care riscă să ducă la căderea Guvernului și după ce premierul grec a anunțat convocarea unui referendum privind planul european de salvare a țării.
Consiliul de Securitate a statului, reunit sub președinția premierului Giorgios Papandreou, a decis marți seară înlocuirea celor patru comandanți ai armatei - comandanții Statelor Majore ale forțelor terestre, forțelor navale și aviației militare - și a eliberat din funcție 12 ofițeri din armata terestră și Marină, a precizat Ministerul Apărării.
Surse din cadrul Ministerului Apărării au declarat că reuniunea fusese programată cu mult timp în urmă, iar eliberările din funcție erau programate și nu au legătură cu situația politică.
Partidele de opoziție au criticat vehement decizia Guvernului. "Lăsați forțele armate liniștite", a declarat Margaritis Tzimas, reprezentant al partidului Noua Democrație, apreciind că înlocuirea întregului Stat Major este o măsură "antidemocratică".
Anunțul surprinzător făcut de Papandreou luni seară privind convocarea unui referendum privind planul de salvare și a unui vot de încredere a relansat dezbaterile privind eventuala demisie a Guvernului sau convocarea de alegeri anticipate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei