Tragedie pe Dunăre. Doi migranți au murit înecați, alți patru sunt dați dispăruți

de Cuget Liber Miercuri, 14 Septembrie 2016 190
Doi migranți au murit înecați, iar alți patru sunt în continuare dați dispăruți după un naufragiu petrecut, pe 8 septembrie, pe Dunăre, în apele teritoriale bulgare, a anunțat poliția de frontieră de la Ruse, transmite AFP.
Migranții, veniți din Turcia, au ales să traverseze Dunărea între Bulgaria și România pentru a evita Serbia, unde controalele la frontiere au fost întărite în această vară. 
Patru migranți care se declară cetățeni irakieni au reușit să ajungă pe insula Dobrina (nord-est), joi, înainte de miezul nopții, după naufragiul uneia din cele două bărci care îi transportau, a declarat Dimităr Ciorbadjiev, șeful poliției de frontieră, pentru posturile de televiziune BNT și Nova.
Duminică, trupul unui băiat de cinci ani și cel al unui tânăr au fost găsite la o distanță de circa 20 km în aval, în apele Dunării.
Conform șefului poliției din Ruse, și în prezent continuă operațiunea de căutare a corpurilor altor victime - două fete, un băiat și un bărbat.
v v v
În pofida gardului ridicat pe o lungime de 100 km la frontiera cu Turcia, Bulgaria a înregistrat, în 2016, trecerea a peste 9.000 de migranți ilegali, dintre care 50% afgani, 38% irakieni și 12% sirieni, conform agenției naționale pentru refugiați. 
Taguri

Comentează știrea

ion
14 septembrie 2016
tragedie

baaaaaaaaa asta este stire , ca au murit 2 ciori , tragedie este sa moara mata ,

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei