Turcia închide punctele de frontieră cu Siria, din motive de securitate

de Cuget Liber Joi, 26 Iulie 2012 260
Turcia a închis punctele de trecere a frontierei cu Siria începând de ieri, din motive de securitate, în contextul în care rebelii au preluat, săptămâna trecută, controlul asupra mai multor puncte de partea siriană a frontierei, a anunțat o sursă oficială turcă.
"Am adoptat o asemenea măsură pentru cetățenii noștri, din motive de securitate", a declarat acest oficial turc, sub protecția anonimatului. "Redeschiderea punctelor de trecere a frontierei va depinde de evenimentele de pe teren", a adăugat sursa citată.
Măsura îi vizează pe cetățenii turci, a precizat această sursă. Străinii care vor vrea să treacă frontiera vor trebui să semneze un document care-i informează despre pericolele pe care le riscă, a adăugat oficialul.
Frontiera turco-siriană, cu o lun-gime de 877 de kilometri, cuprinde șapte puncte de trecere a frontierei.
Rebelii sirieni dețin controlul, de săptămâna trecută, asupra unui număr de trei dintre cele șapte puncte situate de partea siriană a frontierei, care constituie principalele puncte de trecerea frontierei între cele două țări, și anume la Bab al-Hawa, Al-Salama și Jarablus.
La preluarea controlului asupra postului de la Bab al-Hawa, situat la aproximativ 50 de kilometri de orașul sirian Alep, aproximativ 30 de camioane turce au fost jefuite, iar nouă dintre ele au fost incendiate.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei