UE oferă Tunisiei 100 milioane de euro în acest an în scopul reducerii migraţiei ilegale

de Sorin MIHALACHE Luni, 12 Iunie 2023 185
Uniunea Europeană intenţionează să ofere Tunisiei 100 milioane de euro în acest an în scopul reducerii migraţiei ilegale, a afirmat, la Tunis, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite agenţia AFP. Suma ar urma să se înscrie într-un pachet de ajutor financiar pe termen lung ce ar putea ajunge la 900 de milioane de euro pentru întărirea parteneriatului cu Tunisia, la care s-ar putea adăuga un ajutor suplimentar imediat de 150 de milioane de euro.
Cele 100 milioane sunt destinate susţinerii Tunisiei în aspecte ca managementul frontierelor, misiuni de căutare şi salvare, operaţiuni anti-trafic şi reprimirea de migranţi, a menţionat şefa executivului european. Aceşti bani înseamnă aproape de trei ori mai mult decât finanţarea alocată în medie Tunisiei de UE în ultimii doi ani ca asistenţă pentru reglementarea problemei migraţiei, a precizat Comisia.
„UE şi Tunisia au amândouă un interes enorm de a pune capăt modelului cinic de business al traficanţilor de persoane”, a insistat Ursula von der Leyen, în declaraţii susţinute alături de şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, şi premierul olandez Mark Rutte, după convorbiri cu preşedintele tunisian Kais Saied.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei