Vicepreședintele Turciei, la conferința comună cu premierul României: Am discutat și despre cooperare în domeniul apărării naționale

de Cuget Liber Sâmbătă, 30 Martie 2019 112
Vicepreședintele Republicii Turcia, Fuat Oktay, a declarat vineri, la Snagov, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă inclusiv despre colaborarea celor două țări în domeniul apărării, dar și despre ținta de a depăși suma de 10 miliarde de dolari în volumul schimburilor comerciale.
"La sfârșitul anului 2018 schimburile noastre au fost în jur de 6,4 miliarde de dolari. Noi de foarte mult timp ne dorim ca această cifră să ajungă la 10 (...), ne dorim foarte mult să atingem și apoi să depășim cifra de 10 miliarde de dolari", a afirmat Oktay, potrivit traducerii oficiale.
În acest context, el a vorbit despre faptul că în aprilie se va întruni la Istanbul Comisia de Cooperare Economică și Comercială dintre Turcia și România. Totodată, a menționat și inaugurarea unui spital în Constanța.
"Cooperarea strânsă dintre miniștrii noștri ai Sănătății, care au participat la întrunirile din seara aceasta, nu face altceva decât să sublinieze încă o dată importanța pe care o acordăm noi pentru cooperarea în domeniul sănătății din țările noastre", a afirmat Fuat Oktay.
Privind domeniul apărării, el a menționat "pași concreți" în acest sens.
"Am discutat foarte mult și despre cooperare în domeniul apărării naționale. Am avut ocazia să luăm decizii importante cu doamna prim-ministru Dăncilă, pentru a avea pași concreți în dezvoltarea acestei cooperări. Noi ne dorim foarte mult ca relațiile pe care le vom avea în industria apărării naționale să dezvolte și mai mult, să adâncească și mai mult asocierea noastră strategică", a spus vicepreședintele turc. În context, el a afirmat că "toate firmele turcești sunt gata să își împărtășească experiența pe care o au în domeniul apărării naționale".
"Autoritățile noastre competente fac tot posibilul pentru a completa cadrul juridic, pentru a înlesni relațiile noastre și ne gândim cum să facem ca impulsul de creștere între țările noastre să devină continuu", a adăugat el.
Totodată, înaltul oficial a afirmat că a vorbit cu șefa Executivului român despre "organizația teroristă FETO, care este un pericol pentru securitatea și ordinea publică". "Noi acordăm o mare importanță cooperării în acest domeniu cu România", a subliniat el.
Fuat Oktay a vorbit despre țara noastră ca despre un "exemplu".
"Noi suntem foarte mulțumiți de ajutorul și sprijinul pe care îl acordă România țării noastre. Avem încredere că acest comportament al României va fi un exemplu și pentru celelalte țări membre ale Uniunii", a declarat vicepreședintele turc.
Sursa: Agerpres
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei