Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Joi, 29 Noiembrie 2012 216
Ruladă aperitiv. Ingrediente: 150 g măsline verzi sau negre, 250 g șuncă, 4 ouă, 150 g făină, 4 linguri ulei, 150 ml lapte, un plic praf de copt, sare și piper. Mod de preparare: Puneți într-un castron făina, praful de copt și două vârfuri de cuțit de sare. Faceți la mijloc o adâncitură, încorporați ouăle și amestecați turnând câte un pic de lapte. Adăugați uleiul, măslinele și șunca tăiată cubulețe. Amestecați bine toate ingredientele, sărați și piperați. Se poate pune în plus o jumătate de gogoșar din oțet tăiat cubulețe, frunze de pătrunjel tăiate mărunt și puțină nucșoară. Vărsați aluatul într-o formă de chec unsă cu ulei și dați-l la cuptorul încins la 180 grade. Lăsați-l la copt o oră și un sfert. Când este gata răsturnați-l pe un grătar și după ce s-a răcit porționați-l în felii sau cubulețe. 
Spaghetti cu somon. Ingrediente: 250 grame spaghetti, 140 grame filé de somon, o lămâie, 4 căței de usturoi, un ardei iute, 4 linguri ulei de măsline, 3 linguri parmesan ras, 2 linguri pătrunjel, sare, piper proaspăt măcinat. Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 170 de grade (foc mediu). Ungeți fileul de somon cu puțin ulei, presărați cu sare și piper și introduceți-l pe o tavă la cuptor pentru 12-15 minute (în funcție de cât de încins este cuptorul). Fierbeți pastele al dente. Păstrați 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele. Curățați și tocați usturoiul. Tocați ardeiul iute (îndepărtați semințele dacă vreți să fie mai puțin picant). Încălziți uleiul, la foc minim, într-o tigaie împreună cu ardeiul iute, usturoiul și 1/2 linguriță de sare. Usturoiul nu trebuie să se prăjească. Adăugați pastele fierte i scurse de apă, 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele, pătrunjelul tocat și somonul gătit, desfăcut cu furculița. Amestecați bine. Serviți pastele presărate cu piper proaspăt măcinat și parmezan ras, alături de sferturi de lămâie. Pastele cu somon, ardei iute și usturoi se servesc fierbinți, cu un pahar de vin roșu sau alb.
Clătite cu mere
Ingrediente: 200 grame de făină, două ouă, 2 lingurițe ulei, 400 ml lapte, sare, coaja de la o lămâie, esență de vanilie sau rom, după gust, 2 mere mari rase, o linguriță scorțișoară, jumătate linguriță nucșoară, zahăr praf, zahăr vanilat. Mod de preparare: Se mixează bine ouăle cu uleiul, sarea, esențele, apoi se adaugă făina mixând în continuare, apoi coaja de lămâie și la sfârșit laptele, până obținem un aluat de clătite mai gros, ca o smântână. Adăugăm merele spălate și rase cu coajă cu tot, apoi scorțișoara și nucșoara. Se pune aluatul rezultat cu polonicul în tigaia încinsă și se frige în puțin ulei, pe ambele părți, la fel ca o clătită. Se rulează, iar după ce s-au răcit puțin se pudrează cu zahăr praf amestecat cu zahăr vanilat și scorțișoară. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei