Cu câţi bani va fi plătit un profesor care corectează lucrările la Bacalaureat

de Madalina PETRESCU Duminică, 23 Iunie 2024 9708
Pentru prima dată, profesorii din comisiile de evaluare de la Bacalaureat 2024 şi cei care corectează lucrările scrise vor fi plătiţi onorabil, chiar mai bine decât cadrele didactice din alte state europene.

Un profesor român va primi 25 de lei, adică 5 euro, pentru fiecare lucrare corectată şi aproximativ 60 de lei, respectiv 12 euro, pentru o oră de evaluare la probele orale.

Astfel, va fi plătit mai bine decât colegii din Franţa, unde un profesor corector este remunerat cu mai puţin de 10 euro pentru fiecare oră de examinare şi tot cu 5 euro pentru fiecare lucrare scrisă, notează edupedu.ro

În schimb, la simularea examenelor, profesorii români nu au primit niciun ban, deşi au avut de corectat în timpul lor liber, inclusiv târziu în noapte, şi câte 70-80 de lucrări.

Urmează o săptămână de foc pentru elevi şi profesori, având în vedere că începe Evaluarea Naţională şi continuă probele de la Bacalaureat.

Absolvenţii de gimnaziu vor avea de susţinut Evaluarea Naţională.

Examenele încep marţi, pe 25 iunie, cu proba la limba română. Pe 27 iunie, este programată proba la matematică, iar pe 28 iunie, la limba maternă.

Rezultatele se vor afişa pe 3 iulie, zi în care se vor putea depune şi contestaţiile, iar notele finale se vor afla pe 9 iulie.

În paralel, are loc şi examenul de Bacalaureat.

Marţi, miercuri şi joi, pe 24, 25 şi 26 iunie, va avea loc evaluarea orală a competențelor lingvistice într-o limbă străină, iar de pe 1 iulie încep probele scrise.

Candidaţii vor afla primele rezultate pe 8 iulie, iar pe cele finale pe 12 iulie.


Taguri

Comentează știrea

George G.
Duminica, 23 iunie

Ai uitat sa spui ca salariul mediu al unui profesor in Franta este de aproximativ 3000 euro.

Scoala ca sa fie!
ieri, ora 16:26

Nu le ajunge salariul? astfel incat sa corecteze si lucrari, ca si asa de extemporale sau lucrari de comtrol, elevii nu mai stiu nimic! Avem destui profesori care merg la catedra pana isi gasesc un job cu mai putina munca si bani mai multi! Profii din prezent nu se compara cu cei din trecut; cu drag de copii si dornici sa-i invete manualul si ceva in plus! La multi le trebuie cursuri speciale: cum sa intre in clasa, cum sa vorbeasca cu elevii si etc

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei