Ponturi în bucătărie

de Cuget Liber Luni, 16 Septembrie 2013 136
Ai cumpărat o pungă mare de cafea măcinată? După ce o deschizi, pentru a-i păstra cât mai mult timp aroma, pune punga în frigider. Însă îainte strânge punga în așa fel încât să pătrundă cât mai puțin aer. Apoi, leag-o bine cu un elastic. Sau poți să transferi cafeaua într-un borcan de sticlă cu capac.
Alungă mirosul din bucătărie cu pâine și oțet. După ce s-au prăjit pește, chiftele, șnițele sau cârnați, în bucătărie persistă un miros neplăcut. Aerisește bine încăperea, spală vasele în care ai gătit, apoi, pune într-o farfurie plată o felie de pâine stropită cu oțet. Închide fereastra și lasă pâinea pe masă de pe-o pe zi pe alta. Vei vedea că mirosul va dispărea până a doua zi.
Șterge petele de cerneală cu lapte și muștar. Petele de cerneală albastră se pot curăța ușor dacă vom ține îmbrăcămintea pătată câteva minute în lapte fierbinte. Petele de cerneală roșie dispar în 24 de ore dacă întindem peste ele puțin muștar, iar a doua zi spălăm țesătura.
Cumpără un storcător pentru salată. Astfel, salata va fi uscată și gata de pregătit imediat ce ai spălat-o.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei