Ponturi pentru salate de vară și dressinguri reușite

de Cuget Liber Marţi, 15 Iulie 2014 207
Iată câteva sfaturi pentru dressinguri delicioase și salate reușite de vară, recomandate de Good Food: 

Folosește ulei de măsline obișnuit în dressinguri și o varianta scumpă de ulei de măsline extravirgin (și uleiuri aromate, precum cel de nuci) pentru stropit mâncarea chiar înainte de a o servi – astfel vei profită la maximum de gustul lor. Peștele și carnea la grătar, precum și legumele fierte la aburi sunt delicioase dacă le stropești pur și simplu cu un ulei de bună calitate.
Pregătește o vinegretă simplă într-un borcan cu capac sau o sticlă cu dop și păstrează sosul într-un loc răcoros pentru când vei avea nevoie de el. Folosește 4 lingurițe de muștar Dijon, 4 linguri de oțet din vin roșu și 180ml ulei de măsline. Asezonează-l și agită-l bine pentru că ingredientele să se întrepătrundă. Personalizează sosul cu ierburi aromatice pentru peste sau carne la grătar și cu puțină miere pentru legume la aburi.
Dincolo de salată verde, nu uită de alte frunze care vor îmbunătăți gustul salatei. Frunzele de sfeclă roșie, de fenicul și de țelină Apio, precum și ierburi cu frunze moi, cum ar fi pătrunjelul și coriandrul, aduc un plus de savoare unei salate obișnuite.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei