Te-ai trezit șomer? Nu dispera!

de Cuget Liber Vineri, 14 Februarie 2014 153
Se prea poate ca după ce afli că ți-ai pierdut slujba, să îți pierzi și capul și să te alarmezi la maximum. Specialiștii Cariere.ro recomandă păstrarea calmului și căutarea celor mai bune soluții pentru depășirea mai ușoară a situației. 

Începe căutările
Poți folosi timpul pe care îl petreceai la vechea slujbă căutându-ți o slujbă nouă. Dacă îți dedici șase ore pe zi pentru a cerceta piața, sunt mari șanse să găsești destul de repede un loc de muncă plătit similar. Poți căuta și în alte domenii decât cel pentru care ești pregătită. Poate chiar ți-ar face bine o schimbare, dată fiind ultima experiență, nu foarte plăcută. Luptă cu toate armele, depune C.V.-uri atât la sediile companiilor, cât și pe internet. 

Evită cheltuielile inutile
În primul rând, trebuie să îți examinezi finanțele, bugetul de urgență și economiile. Fă-ți un nou buget și eșalonează-l pe o perioadă cât mai lungă. Nu poți știi cât de repede vei obține o slujbă nouă, așa că fii precaut. Începe prin a strânge cureaua: fă economii la ieșiri, la abonamentul telefonului mobil sau la cheltuielile la întreținere. 

Speranța moare ultima!
Dacă nu ai găsit nimic interesant în ultima lună și dacă economiile tale ajung la fundul sacului, ai putea accepta o slujbă cu jumătate de normă. Măcar pentru a-ți acoperi cheltuielile curente și pentru a avea cât mai mult timp liber, pe care să îl dedici unei căutări asidue. Nu este nicio rușine să muncești, orice ar fi, atât timp cât tu ești perseverent în descoperirea unei slujbe pe măsura așteptărilor tale.
Este timpul să te ocupi și de datoriile făcute în perioada în care ai fost șomer. Menține ritmul… de urgență pentru o vreme, până când plătești datoriile. Mai pot apărea situații similare cu cea din care tocmai ai ieșit, așa că nu ai nevoie să îți spună nimeni că obligațiile și creditele trebuie achitate. Iar dacă noul loc de muncă este mai bine plătit, poți face și câteva economii, de ce nu? Totul e să faci eforturi!

Taguri

Comentează știrea

laura
14 februarie 2014
bataie de joc

ce articol penibilllllllll...est angajat si abia reusesti sa acoperi cheltuielele dar sa fii somer...

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei