Aspecte la care trebuie să fim atenți atunci când vrem să cumpărăm un pachet turistic

de Anca CHICU Joi, 12 Iulie 2012 353
Mii de români deja și-au planificat vacanța de vară ori sunt pe punctul de face acest lucru. Iată câteva aspecte la care trebuie să fii atent atunci când vrei să cumperi un pachet turistic de la o agenție.

1. Licență și acreditari. La această categorie, agențiile de turism trebuie să "bifeze" neapărat licență emisă de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), act ce trebuie expus la vedere, în sediu, scrie urbaniulian.ro.
Traian Bădulescu spune că și apartenența agenției la o organizație profesională de renume reprezintă un plus. Însă au existat situații în care calitate de membru ANAT, de exemplu, nu a reprezentat o garanție. "ANAT a procedat la excluderea câtorva agenții membre, din cauza nerespectării obligațiilor asumate de către aceste firme față de clienți", a precizat Corina Martin, mai spune urbaniulian.ro.
2. Experiența altora. Caută numele agenției pe internet pentru că poți descoperi multe păreri pe forumurile de profil. "Atenție, nu trebuie să va speriați dacă găsiți doar una sau câteva menționări critice - internetul e și o lume a anonimității iar concurență nu doarme. Însă dacă găsiți prea multe opinii negative, poate chiar și furnizate de mass-media, atunci este o problemă", a menționat Bădulescu, potrivit urbaniulian.ro.
3. Vechimea pe piață. Este o garanție în plus a seriozității, spun specialiștii. De ce? Se pleacă de la premisa că din moment ce agenția a rezistat, înseamnă că a oferit și servicii bune sau măcar nu a făcut gafe majore.
4. Compară ofertele. Încearcă să mai vezi și alte oferte înainte să te entuziasmezi prea tare de un preț super avantajos. "Dacă prețul este exagerat de mic, diferă cu 20% sau mai mult față de prețurile oferite de toți ceilalți și, mai ales, agenția este și '«no name», feriți-va!", a spus Bădulescu.
5. Contract și asigurări. Citește cu atenție contractul și pune întrebări dacă lucrurile nu sunt clare.
"La achiziționarea pachetului turistic e bine să vă faceți o asigurare de călătorie (de sănătate) și o asigurare storno (care vă acoperă penalitățile în cazul în care intervine un motiv obiectiv, demonstrabil, gen boală, divorț, incendiu și nu mai puteți plecă). E bine de știut că dacă va răzgândiți nejustificat asupra plecării cu câteva zile înainte, riscați să pierdeți toți banii, iar agenția va avea dreptate. Și ea a plătit mai departe și este penalizată, nu mai poate recupera banii", a spus Bădulescu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei