Teme de interes pentru mediul de afaceri, la reuniunea EUROCHAMBRES

de Ion TIȚA-CĂLIN Marţi, 05 Iulie 2022 115
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a participat la reuniunea secretarilor generali ai EUROCHAMBRES (ECH), fiind reprezentată de Ovidiu Silaghi - secretarul general al organizației.

Reuniunea a adus în dezbatere subiecte de interes pentru activitatea camerelor de comerț membre, precum: rolul în sprijinirea companiilor, în sensul adaptării la provocările economice fără precedent din ultima perioadă, promovarea intereselor antreprenorilor în mediul politic decizional, tranziția către o economie verde, creșterea gradului de digitalizare, precum și dezvoltarea economică durabilă și favorabilă incluziunii.

„Pandemia, războiul din Ucraina, creșterea prețurilor la energie și alimente, întreruperile lanțurilor de aprovizionare și criza climatică sunt provocări care amenință să destabilizeze decenii de globalizare. CCIR a continuat să sprijine oamenii de afaceri români să se extindă la nivel global prin organizarea de evenimente informative, misiuni economice în străinătate și forumuri bilaterale de afaceri în România. Misiunea noastră principală este să îi ajutăm să găsească soluții și oportunități în ciuda provocărilor. Ne bucură foarte mult faptul că unul dintre proiectele pe care CCIR le-a susținut și promovat de foarte mult timp, Legea offshore, a fost adoptat de către Parlamentul României, deblocându-se astfel investițiile din Marea Neagră. După începerea exploatării gazelor din Marea Neagră, România va putea deveni chiar furnizor de gaze pentru țările vecine, inclusiv pentru Republica Moldova. În același timp însă, am promovat transportul rutier cu emisii zero, precum și transferul către moduri de transport mai sustenabile cum ar fi căile ferate și căile navigabile interioare. În ceea ce privește digitalizarea, CCIR susține modernizarea administrației publice prin eliminarea barierelor birocratice inutile și crearea unui cloud guvernamental. La nivel macroeconomic este nevoie de o reformă a administrației și o revizuire a cheltuielilor pentru a sprijini România să iasă din procedura de deficit excesiv până în 2024”, a declarat secretarul general al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi.

CCIR este membră EUROCHAMBRES începând din anul 1993, având inițial calitatea de membru afiliat, iar începând cu 2007, datorită aderării României la Uniunea Europeană, a obținut calitatea de membru cu drepturi depline.

Organizația reprezintă peste 20 de milioane de afaceri în Europa, prin intermediul a 45 de membri (43 de asociații naționale ale camerelor de comerț și industrie și două organizații de camere transnaționale) și o rețea europeană de 1,700 de camere rionale și locale. Peste 93% dintre aceste întreprinderi sunt IMM-uri).

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei