Accidentele rutiere, o problemă a județului Constanța. "Nu văd un viitor pentru tineret"

de Andreea CARAUA Vineri, 17 Mai 2024 294
Potrivit unor date statistice ale Poliției Române, în anul 2023, la nivel național, au fost produse 4.526 de accidente rutiere grave, care s-au soldat cu 3.536 de victime rănite grav și cu 1.545 de persoane decedate.
Județul Constanța este una dintre cele mai periculoase zone din țară, atunci când vine vorba despre traficul rutier. Doar în această săptămână, în perioada 13-16 mai, autoritățile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au identificat 11 conducători auto care nu au respectat regulile de circulație și 10 accidente rutiere, în urma cărora au fost rănite mai multe persoane și în care doi bărbați și-au pierdut viața.
Cele mai comune infracțiuni pentru care sunt sancționați conducătorii auto din Constanța sunt condusul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, deplasarea cu un autovehicul fără a deține permis de conducere și depășirea limitei de viteză legală.

Printre cauzele accidentelor rutiere din această săptămână, în județul Constanța, se numără neacordarea de prioritate în intersecții, tamponare cu mașini staționate ilegal, intrare pe contrasens.
„Sunt mulți șoferi care nu ar trebui să circule pe șosea. Sunt destui șoferi care conduc haotic prin oraș”, a declarat un conducător de taxi constănțean, criticându-i pe proprietarii de mașini scumpe pentru că nu folosesc semnalizatorul.
La rândul lui, Niculae Dicu, o persoană cu experienţă în domeniu şi director al școlii de șoferi „Dia Auto”, susține că tinerii sunt foarte vulcanici la volan și că circulă iresponsabil: „Nu văd un viitor pentru tineret. Nu respectă regulile, sunt arțăgoși, au bâte la ei, înjură în trafic, viteză excesivă, depășiri fără niciun rost, nu acordă prioritate. Orice viraj la dreapta, la stânga, la noi, în Constanța, nu se mai semnalizează. Eu spun că 95% dintre tinerii șoferi reprezintă un pericol în trafic”.

Pentru a beneficia de un trafic sigur, este nevoie ca toți participanții să fie vigilenți și să respecte regulile de circulație mereu, fără excepții. Un trafic sigur este un efort comun al tuturor șoferilor de pe drum.
Niculae Dicu a transmis câteva recomandări către conducătorii auto din Constanța, bazate pe erorile pe care le-a remarcat mai des pe drumurile publice: „Să fie foarte atenți, depășirea este foarte riscantă, este cea mai periculoasă manevră care se poate face în trafic. Să nu conducă după ce au consumat alcool sau droguri, să evite viteza și să semnalizeze”.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei