Noua "țeapă" la Constanța Hoții vă sună pentru a vă ridica "premiile" de mii de euro

de Andreea ILIESCU Miercuri, 17 Aprilie 2013 740
Ați fost sunați să vă ridicați un premiu, deși nu vă aduceți aminte că ați fi concurat la ceva? Vi s-a spus că trebuie să plătiți transportul pentru ca un telefon super performant să vă ajungă acasă? Mare grijă! Polițiștii atrag atenția că s-au înregistrat astfel de înșelăciuni și la Constanța. 
De cele mai multe ori, oamenii sunt foarte creduli și întotdeauna va exista cineva pregătit să profite de naivitatea unor semeni. Încă din luna septembrie a anului 2012, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au fost înregistrate mai multe plângeri privind infracțiuni de înșelăciune, cuantificând un număr de aproximativ 50 de victime.
Un astfel de caz clasic de înșelăciune a avut loc, zilele trecut, la Murfatlar. Polițiștii din localitate au fost sesizați de către o tânără în vârstă de 28 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune, comisă de un bărbat din județul Ilfov.
Potrivit sesizării, victima a fost sunată de către respectiva persoană și, sub pretextul câștigării unui premiu în valoare de 7.000 de euro oferit de către o companie de telefonie, a fost convinsă să trimită prin mandat poștal la un oficiu situat pe raza municipiului București, 1.000 de lei.
Victime - persoanele entuziasmate și vulnerabile
Polițiștii constănțeni recomandă cetățenilor să nu trimită sume de bani unor persoane necunoscute, să se adreseze și să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112 ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarea victimă a unei înșelăciuni.
Aceeași recomandare o adre-sează polițiștii și cu privire la apelarea pe telefonul mobil ori în transmiterea aleatorie a unor SMS-uri prin care persoane, ce se recomandă a fi reprezentanții unor societăți comerciale, anunță câștigarea unor mari premii în bani, produse sau chiar autoturisme. Pentru a intra în posesia premiului, se mai arată în mesaj, "norocosul câștigător" trebuie fie să depună o sumă de bani într-un anumit cont, fie să trimită prin mandat poștal un comision sau chiar să încarce electronic contul unui număr de telefon mobil. În mod clar, banii, odată transferați, sunt pierduți, iar "fericitul câștigător" se transformă într-o victimă cu o pagubă considerabilă în bugetul familiei.
Întrucât acest mod de operare este tot mai des întâlnit, manifestați prudență atunci când o persoană necunoscută vă cere să vă dați datele personale (CNP, serie și număr de buletin, adresa) sau să achitați diferite sume de bani anticipat pentru a intra în posesia unor premii, mai ales dacă nu ați participat la niciun concurs cu premii.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei