Care este distanța legală pentru cotețul câinelui față de gardul vecinului. Amenzi usturătoare

de Petruta RIDICHE Vineri, 07 Iunie 2024 239
Oamenii care locuiesc la curte ar trebui să fie foarte atenți la reglementările în vigoare în ceea ce privește amplasarea cotețului câinelui. Nu toți știu că trebuie respectată o anumită distanță față de gardul vecinului. În caz contrar, putem primi o amendă considerabilă și vom declanșa o ceartă neplăcută.
Din cauza necunoașterii regulilor referitoare la amplasarea cotețului în curte, mulți români se confruntă cu amenzi semnificative. Pentru persoanele care stau la casă, provocările pot fi mai intense decât într-un apartament la bloc. Tocmai din acest motiv, mulți aleg să aibă un câine pentru a se proteja împotriva potențialelor probleme, inclusiv a hoților care ar putea să încerce să intre în curte sau în locuință pentru a fura bunuri. În cazul în care cușca patrupedului se află la o distanță de 60 de centimetri față de gardul vecinului, oamenii trebuie să știe că, potrivit articolului 612 din Codul Civil, această distanță reprezintă limita. Cotețul câinelui trebuie să fie amplasat la o distanță minimă de 60 de centimetri față de gardul vecinului. Conform legislației în vigoare, încălcarea acestei reguli poate atrage sancțiuni care depășesc 500 de lei.

Regulamentul referitor la legislație apare în articolul 612 din Codul Civil, unde se menționează și că orice derogare de la distanța minimă se convine doar între părți. Conform acordului, care trebuie exprimat la notar, nu se va mai pune problema unei ilegalități.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei