Cum poţi scăpa de penalizările la taxele şi impozitele restante

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 09 Octombrie 2020 343
Constănţenii care nu au reuşit să îşi achite toate impozitele şi taxele au şanse de a scăpa de penalizările aferente dacă depun o cerere la SPIT şi dacă achită la zi.
„Contribuabililor persoane fizice și juridice care au obligații de plată la bugetul local, restante la data de 31 martie 2020, inclusiv, trebuie să ştie faptul că până pe 15 decembrie 2020 pot beneficia de anularea accesoriilor (majorărilor de întârziere) aferente obligațiilor fiscale principale restante, în temeiul prevederilor H.C.L. nr. 182/30.06.2020 privind instituirea unor facilităţi fiscale la nivelul municipiului Constanţa”, precizează reprezentanţii Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa.
Pentru a beneficia de anularea accesoriilor (majorărilor de întârziere), contribuabilii trebuie să achite toate obligațiile bugetare principale restante la 31 martie 2020 inclusiv, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, să achite toate obligațiile bugetare principale și accesorii cu termene de plată cuprinse între data de 1 aprilie 2020 și data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv, şi să depună o cerere de anulare a accesoriilor după îndeplinirea în mod corespunzător a condițiilor prevăzute mai sus, dar nu mai târziu de 15 decembrie 2020.
Constănţenii care vor să beneficieze de anularea obligațiilor bugetare accesorii pot depune o notificare cu privire la intenția lor și își pot achita debitul și în mod eșalonat până cel târziu la data de 15 decembrie 2020. Cererile și notificările pot fi depuse la ghișeele SPIT, trimise prin e-mail sau prin poștă la Agenția fiscală nr. 1, din centrul comercial Tom, stand B6b, e-mail [email protected], la Agenția fiscală nr. 2 , de pe strada Nicolae Grindeanu nr. 66, e-mail [email protected], la Agenția fiscală nr. 3, de pe strada Sulmona nr. 22, e-mail [email protected], la Agenția fiscală nr. 4, de pe strada Badea Cârțan nr. 3, e-mail [email protected], la Agenția fiscală nr. 5, din City Park Mall, e-mail [email protected], şi la Agenția fiscală nr. 6, de pe bulevardul Tomis nr. 112, e-mail [email protected].

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei