Dentiştii acuză conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi Constanţa! "Nu ştim ce face cu banii noştri!"

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 30 Martie 2023 9578
La Constanţa, ca de altfel în întreaga ţară, dacă eşti absolvent de Medicină Dentară şi îţi doreşti să ai o carieră în acest domeniu de activitate, trebuie să treci, mai întâi, pe la Colegiul Medicilor Stomatologi, de pe strada Avram Iancu nr. 35. Altfel, diploma obţinută după şase ani de coate tocite pe băncile facultăţii este în zadar şi nu puteţi profesa. Altfel spus, miza „jocurilor” este făcută la Colegiul Medicilor Stomatologi. Aici se înscriu medicii, aici sunt gestionaţi banii din cotizațiile a sute de medici stomatologi şi se iau multe alte decizii.
Cabinete dentare se găsesc, slavă Domnului, în oraşul de la malul mării. Nu de specialişti ducem lipsă, ci de o mai bună comunicare între acest colegiu, care îi reprezintă, şi medici, acele persoane care alină suferinţele tuturor celor greu încercaţi de durerile dentare, despre care, se ştie, că sunt tare greu de suportat, câteodată. Medicii constănţeni muncesc, îşi fac treaba, dar, totuşi, îi arată cu degetul pe cei care fac parte din staff-ul colegiului, în special pe preşedintele acestuia, prof. univ. dr. Aureliana Caraiane, plângându-se că ei habar nu au ce se întâmplă cu banii din cotizaţii, şi asta nu de ieri, de azi, ci de câţiva ani.
Mai mult decât atât, stomatologii au acuzat conducerea că nu a mai întocmit niciun raport de activitate de multă vreme. De fapt, analizând site-ul Colegiului Medicilor Stomatologi din Constanţa, ultima informare postată se referă la decizia Adunării generale privind organizarea şi desfăşurarea în sistem on-line a şedinţelor organelor de conducere ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România.
Nimeni nu ştie ce se face cu cotizaţia de 80 de lei achitată lunar
Totuşi, pentru cei care vor să intre în sistem sunt postate informaţii despre legislaţie, educaţie medicală continuă, avizări, acreditări şi, bineînţeles, cotizaţia pe care dentiştii au obligaţia să o achite, respectiv 80 de lei pe lună. Cu toate acestea, oamenii au nelămuriri şi le-ar plăcea să fie băgaţi în seamă mai des de către colegiu. „În afară de taxa lunară pe care avem obligaţia să o achităm lună de lună, altceva nu prea mai aflăm de acolo. La un moment dat, am fost informaţi că nu mai avem voie să folosim dezinfectanţii de anul trecut, ci alţii, recent aprobaţi. Deci, bani aruncaţi pe fereastră, pentru că nu mai avem voie să îi folosim. Din păcate, am aflat târziu acest lucru şi am dat degeaba banii pe aceştia. Apoi, a fost o problemă şi cu mopurile pe fiecare încăpere în parte. Am vrut să semnăm o petiţie, ne-a fost refuzată, apoi iar am semnat altă petiţie. Până la urmă, nu s-a mai făcut nimic. Lista a fost publicată în Monitorul Oficial şi fiecare medic s-a conformat, dar asta nu înseamnă că anumite decizii nu ni se par aberante”, ne-a declarat Elena U., un medic dentist constănţean.
În rândurile de mai sus am adus în discuţie taxa lunară de 80 de lei pe care doctorii o plătesc, din punctul lor de vedere, cam degeaba.
„În perioada următoare va trebui să merg la colegiu pentru prelungirea avizului de liberă practică şi să plătesc şi această taxă. Nu înţeleg pentru ce o plătim, pentru că nu suntem deloc băgaţi în seamă”, a precizat un alt medic.
La întrebarea ce face Colegiul Medicilor Stomatologi Constanţa pentru ei, în speță preşedintele Aureliana Caraiane, răspunsul a fost acelaşi: „nimic!”
„Colegiul nu face absolut nimic pentru noi. Aceasta este problema. Noi mergem pe acolo când trebuie să ducem câte vreo diplomă, pentru că ni se cer nişte credite anuale, ca dovadă că participăm la diferite evenimente, însă nu i-am auzit nici pe colegii mei de vreun ajutor din partea lor, către noi. Colegiul Medicilor Stomatologi nu ne ajută cu nimic. De exemplu, dacă avem vreo reclamaţie de la pacienţi, şi au mai existat astfel de cazuri, colegiul nu reacţionează în niciun fel. Aşadar, vă mulţumim că ne ajutaţi şi ne luaţi banii”, a precizat un alt medic, necăjit de atitudinea conducerii colegiului tomitan, care a preferat să nu îşi decline identitatea.
Am încercat să aflăm care este poziţia preşedintelui colegiului, Aureliana Caraiane, totodată decan al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii „Ovidius”, vizavi de toate aceste aspecte semnalate şi nu numai.
Din păcate, fără succes! Reporterii cotidianului „Cuget Liber” au contactat-o în repetate rânduri pe prof. Caraiane, pentru realizarea unui interviu care vizează atât activitatea facultăţii, cât şi cea a colegiului pe care îl conduce. De fiecare dată, am fost amânaţi şi nu am aflat nimic din ceea ce ne interesează, la fel cum nici unii medici nu primesc răspuns la problemele care îi frământă.  

Taguri

Comentează știrea

fifi
30 martie 2023
caraiane

dr Caraiane este o incompetenta din toate punctele de vedere! Si ca decan si ca medic! uitati-va de ce cadre se inconjoara si apoi ridicati pretentii! priviti catre Cluj sa vedeti ce facultate au! rusine celor care o tolereaza

Charles Ponzi
30 martie 2023
Țeparii si fraierii acestor plaiuri mioritice

Ha!ha! Asta cu banii este intrebare de Radio Erevan ? Oare ce poate face cu banii din cotizatii un politician român , un sef de sindicate sau in cazul nosttu un sef de colegiu, in Romania???? Îi papă. Ii cheltuie ptr bunastarea lui si a familiei lui. Excursii si concedii sub acoperirea de " congres" sau " schimb de experienta" pe banii fraierilor . ( pe vremuri excursia se numea "delegatie") PS. 1.Sefii acestor colegii , precum si sefii de sindicate sau politicienii presupun ca au fost alesi in mod democratic ,culmea chiar de catre cei care acum se intreaba pe ce se duce cotizatia lor.Cine i-a acordat votul stie ce a ales,nu???Daca nu ,fuga la biblioteca sa recitim opera lui Caragiale. 2.Si sa nu uit , oare Ciolacu munceste gratis la PSD ?Nu.Sefii de sindicate muncesc gratis? Nu.Deci sunt remunerati din banii stransi din cotizatii.Precis doamna cu pricina nu lucreaza voluntar la colegiu,deci are o remuneratie.Cât incasează ii las pe cei indreptatiti sa ne spuna.

Jack
30 martie 2023
Montana

Decana facultatii de medicina dentara si directoarea colegiului medicilor stomatologi , nu a pus mana pe turbina in viata ei !!! Sa o puna cineva , sa faca o plomba macar ,dar pe modele ,nu pe pacienti ca i nenoroceste . Sau sa iasa cineva sa zica ca a fost pacientul dansei in toata cariera ei . Nu exista !!! Si tot ei invata la facultate viitori medici???? Si tot ei dau libera practica la medicii din Constanta???? In calitate de ce??? De incopetenti??? Trebuie sa intervina organele competente , sa o ancheteze pe dansa si pentru fondurile facultatii de nu exista nici un material si studentii cumpera din banii lor de la servetele pana la turbine si materiale.

Somer
3 aprilie 2023
Liceul sanitar

Se mai cer cotizatii si pe la altii, cei care nu muncesc trebuie sa ia salariu ! Pe la medici trebuie platite 'asistent medical generalist' chiar daca sunt surplus sau nu stiu nimic, iar scolile sanitare scot pe banda rulanta asistente, jobul de asistenta ca alte job-uri nu se potrivesc la dragalasele de domnisoare sau doamne!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei