Plajele din Eforie se vor lărgi cu 33 de hectare. Investiţia este estimată la peste 122 milioane euro

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Marţi, 06 Septembrie 2022 193
Plajele din Eforie Sud.vor fi extinse în cadrul unui proiect al Apelor Române ce vizează lucrări de reducere a eroziunii costiere, potrivit Antena3.ro

Lucrările se desfăşoară în Eforie pe o distanţă de aproape şase kilometri, din zona portului Belona şi până la intrarea în localitatea Tuzla. În cadrul acestei investiţii vor fi construite şapte diguri şi vor fi folosite pentru lărgirea plajei peste 4,5 milioane de metri cubi de nisip. Valoarea contractului se ridică la peste 122.000.000 de euro.
Compania olandeză Van Oord este cea care a câștigat licitația lucrărilor pe acest sector de litoral. Compania are o experiență de peste 150 de ani în în construcții hidotehnice marine.
Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a încheiat în urmă cu două săptămâni, contractul privind serviciile de consultanță în managementul execuției lucrărilor din cadrul proiectului "Reducerea eroziunii costiere faza a II-a”, prin care sunt vizate 11 contracte de execuție pe loturile: Stăvilarele Edighiol și Periboina, Mamaia, Tomis-Cazinou, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter - Neptun, Balta Mangalia – Venus- Aurora, Mangalia - Saturn, 2 Mai.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei