SCANDALOS: VIAȚA CHINUITĂ A ORFANILOR CONSTĂNȚENI / Hrăniți mai prost decât maidanezii! r Dacă furnizorii refuză să le mai dea mâncare pe datorie, DGASPC Constanța rămâne fără hrană pentru beneficiarii instituționalizați

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 10 Octombrie 2012 3464
Nevoia de asistență socială s-a acutizat în ultimii ani, pe fondul crizei economice. Beneficiarii instituționalizați în centrele pentru copii și adulți ale Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-au înmulțit, în timp ce personalul s-a împuținat. Centrele sunt supraaglomerate, personalul este insuficient, iar conducerea DGASPC se luptă zi de zi să le asigure condiții cât mai bune și să le pună ceva pe masă. 

"Suntem aproape de fundul sacului. Pentru anul 2012, am primit mai puțini bani decât anul trecut, cu aproximativ 27 la sută mai puțin decât necesarul nostru pentru a funcționa corespunzător până la finele lui decembrie. Probleme sunt și cu salariații. Din cele 1.488 de posturi câte sunt prevăzute în diagrama instituției, sunt acoperite numai aproape 1.200. Salariații noștri pleacă din cauza salariilor foarte mici, își găsesc în altă parte, iar noi nu putem să facem angajări pentru posturile vacante. Conform legislației, numai la șapte salariați plecați putem face o angajare", a declarat Petre Dinică, directorul executiv al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
Potrivit acestuia, instituția are nevoie de aproximativ 8.370.000 de lei pentru a putea încheia anul cu bine.
"Din păcate, avem datorii către furnizori, atât pentru alimente, cât și la utilități. Dacă vor beneficia de bunăvoința lor, vom mai putea funcționa, însă se vor acumula și mai multe datorii", a explicat Petre Dinică.
Trei mese pe zi = 8,3 lei
În prezent, centrele DGASPC adăpostesc peste 2.100 de beneficiari, din care două treimi sunt copii.
"Valoarea alocației de hrană este nemodificată din anul 2008. Cu 8,3 lei trebuie să-i oferi omului trei mese pe zi și o gustare, măcar. Baremul de hrană este mai mic chiar și decât cel pentru persoanele din penitenciare sau pentru câinii din adăposturi. Ce să cumperi de banii ăștia? Nici cartofi nu ne mai permitem. Hai că piureul îl facem cu fulgi, dar în ciorbe sau în alte mâncăruri ce să punem? Noi ne străduim să asigurăm un aspect, un gust și o calitate nutrițională hranei. Nu avem nici condiții de depozitare, pentru a putea achiziționa alimente în cantități mari, la prețuri mai mici", a adăugat directorul DGASPC.
9 lei, alocația de hrană la grădiniță
Cum este posibil ca un copil să fie hrănit cu 8,3 lei o zi întreagă? Petre Dinică spune că mai au noroc din când în când cu unele sponsorizări, mai ales de sărbători, când mai pot să facă economie la alocația de hrană. Valoarea este însă mult sub necesarul nutrițional pentru un copil, mai ales dacă este și bolnav. De exemplu, în creșele constănțene, alocația de hrană pe care trebuie să o plătească părinții pentru cele două mese și gustarea de după-amiază este de șase lei. Însă copilul mănâncă cina acasă și mai primește și ceva dulciuri de la părinți sau de la bunici. În grădinițe, alocația de hrană este chiar de 8 - 9 lei, pentru micul dejun, prânz și gustare. 

Taguri

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Zoofila
14 aprilie 2016
Prosti și idioti, analfabeți și retardati

Știți cretinilor ce înseamnă a fi zoofil? Citiți analfabeților, parvenițlor și rușinea de a va numii oameni Duceti-va dracu la scoala sau mai citiți ce înseamnă și apoi vorbiți. Va dați deștepți da sunteți vai de mama voastră

Răspuns la: www.maidanezii.blogspot.ro
Adăugat de : Moarte Maidanezilor, 3 decembrie 2015
Maidanezi trebuie exterminati cu ranga de otel si zoofilii educati tot cu ranga din 6 in 6 ore pana se vindeca de zoofilie
11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei