11 români au murit în cutremurul din Italia, 14 sunt dați dispăruți

162
11 români au murit în cutremurul din Italia, 14 sunt dați dispăruți - 11romaniaumurit-1472387120.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, sâmbătă seara, că încă un cetățean român din Italia și-a pierdut viața în urma cutremurului produs pe 24 august, ceea ce ridică bilanțul total al celor decedați la 11 și al celor dispăruți la 14, în vreme ce alți șase români au fost răniți și se află în spital. Numărul victimelor în urma seismului din Italia a ajuns la 291.

Guvernul va discuta, astăzi, într-o ședință specială, despre situația românilor din Italia, care au fost afectați de cutremurul de miercuri și care au nevoie inclusiv de sprijin financiar, a declarat premierului Dacian Cioloș.

"Echipa consulară mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a MAE s-a adăugat echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma și Consulatului General al României la Bologna, aflate deja pe teren. Precizăm faptul că cele trei echipe consulare mobile își vor continua activitatea și demersurile la fața locului până la repatrierea tuturor corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați și până la clarificarea situației persoanelor de cetățenie română declarate dispărute până la acest moment", mai precizează Ministerul de Externe.

Prmierul României, Dacian Cioloș a declarat că Ministerul Afacerilor Externe a mobilizat două echipe consulare de urgență, care lucrează în teren pentru a-i sprijini pe românii care sunt acolo sau pe rudele celor afectați de cutremur.

Italia a plâns sâmbătă, în zi de doliul național, victimele seismului de miercuri, soldat cu 291 de morți și aproximativ 500 de răniți, relatează La Repubblica. La Monticelli ad Ascoli au avut loc funeralii naționale pentru 35 dintre cei care și-au pierdut viața sub dărâmături, ceremonie la care au luat parte șeful statului, premierul și alți politicieni de rang înalt.

Circa 600 de oameni s-au strâns în fața sălii de sport unde s-a derulat slujba, pentru a urmări ceremonia pe ecrane gigantice. Printre ei, reprezentați ai Crucii Roșii și voluntari ai Diocezei Ascoli au împărțit apă.

În sala plină de coroane de flori s-au aflat numeroși politicieni, printre care președintele țării, Sergio Mattarella, premierul Matteo Renzi și soția sa, înlăcrimată, președintele Senatului Pietro Grasso, cel al Camerei Deputaților, Laura Boldrini și vicepreședintele Parlamentului European David Sassoli.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4995 secunde