12 cadavre, găsite într-o fosă clandestină

307
12 cadavre, găsite într-o fosă clandestină - gettyimages9267192061-1562390665.jpg

Articole recomandate

Poliția din Rio de Janeiro a anunțat că a descoperit vineri o fosă clandestină în care o grupare para-polițienească responsabilă de crime, tortură și dispariții a îngropat cel puțin 12 cadavre, relatează AFP.

Acest "cimitir clandestin" a fost descoperit la Itaborao, în regiunea metropolitană a Rio, în cadrul unei operațiuni a poliției lansate joi împotriva grupării cunoscute sub numele "Curicica".

"Am găsit 12 corpuri, unele în curs de descompunere, precum și oase", a anunțat poliția într-un comunicat.

Nu mai puțin de 43 de suspecți au fost arestați în cursul acestei operațiuni împotriva miliției, printre care avocați și agenți ai poliției militare.

"Organizația criminală 'Curicica', comandată de Orlando Oliveira de Araujo, care se află în detenție, este responsabilă de mai multe cazuri de omucidere, de tortură, extorcare și dispariție de persoane", a declarat poliția.

Impunând plata unor taxe de protecție și oferind clandestin servicii precum transport, cablu și internet, gruparea extorca populația din zonă și câștiga până la 500.000 de reali pe lună (circa 130.000 de dolari).

Poliția a semnalat că gruparea este responsabilă pentru moartea a cel puțin 50 de persoane în regiune din ianuarie 2018. "Numeroase victime au dispărut", a precizat poliția.

Numeroase cartiere sărace din Rio sunt controlate de astfel de miliții formate din agenți sau foști agenți ai forțelor de ordine care își dispută cu traficanții de droguri controlul asupra favelelor și extorchează populația, notează AFP, citată de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6011 secunde