13 morți și 40 de dispăruți după scufundarea platformei petroliere în Rusia

3223
1
13 morți și 40 de dispăruți după scufundarea platformei petroliere în Rusia - platformapetrolierarusia-1324308757.jpg
Scufundarea de duminică a unei platforme petroliere ruse în Marea Ohoțk (Extremul Orient rus) s-a soldat cu moartea a 13 persoane și dispariția altor 40, potrivit unui nou bilanț comunicat ieri dimineață.

"Patru cadavre au fost recuperate și alte nouă corpuri au fost localizate", a declarat Natalia Salkina, purtătoarea de cuvânt a autorităților locale.

Platforma Kolskaia a naufragiat duminică la ora locală 12.45 (3.45, ora României), în apele glaciale ale Mării Ohoțk, în timp ce era remorcată, cu 67 de persoane la bord, spre insula Sahalin, în pofida unei furtuni puternice, pe temperaturi de minus 17 grade Celsius.

Paisprezece persoane au fost salvate duminică și alte patru care nu prezentau semne de viață fuseseră reperate în apă. Serviciile de intervenție nu au fost însă capabile să le scoată din apă, din cauza condițiilor locale.

Căutările au continuat toată noaptea, dar au fost îngreunate de rafalele puternice de vânt și de valurile de cinci metri.

"Sperăm într-un miracol", a afirmat Salkina, referin-

du-se la persoanele dispărute, ale căror șanse de supraviețuire sunt infime în apele a căror temperatură este puțin peste zero grade Celsius.

Comentează știrea

un salvat de la prostie
20 decembrie 2011
ziaristica dobrogeana

Foarte interesanta meteorologia din capul comentatorului !!Minus 17grade in aer si plus cateva in apa.Cred ca-ti arde capul ca gheata.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2857 secunde