15 polițiști, urmăriți penal în dosarul ucigașului în serie din Cipru

186
15 polițiști, urmăriți penal în dosarul ucigașului în serie din Cipru - crima2-1588751786.jpg

Articole recomandate

Procurorul general al Republicii Cipru, Costas Clerides, a decis urmărirea penală a 15 polițiști - agenți, subofițeri și ofițeri - pentru modul în care au instrumentat dosarul ucigașului în serie Nikos Metaxas.


Este vorba despre criminalul care - printre alte victime - a ucis și două românce.


Potrivit Agerpres, procurorul general a declarat marți agenției de presă cipriote CNA că autoritatea independentă pentru anchetarea reclamațiilor împotriva poliției a numit 4 anchetatori care să stabilească dacă poliția a reacționat corect după ce în Cipru s-au descoperit cadavrele mai multor femei străine și ale copiilor lor minori.


Inițial, victimele fuseseră date dispărute; ulterior s-a stabilit că fuseseră ucise de Metaxas.


Raportul autorității către procurorul general l-a determinat pe acesta să înceapă procedurile penale împotriva polițiștilor. Este posibil ca aceștia să se facă vinovați de infracțiuni, nu doar de abateri disciplinare, arată concluziile anchetatorilor; Clerides a menționat neglijența în serviciu.


Scandalul creat de cazul respectiv a dus deja la demisia șefului poliției și a ministrului justiției.


Metaxas, fost căpitan în armată, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat la 7 pedepse cu închisoarea pe viață pentru uciderea premeditată a 5 femei - trei filipineze, o nepaleză și o româncă - și a copiilor lor. Cadavrele descompuse ale victimelor au fost găsite într-un lac toxic de lângă Nicosia, într-un rezervor și într-un poligon de tir.


Ucigașul și-a recunoscut faptele în mai anul trecut și a relatat că și-a început seria de crime în 2016. El și-a asumat și uciderea altor două tinere.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7929 secunde