Un bărbat și-a ucis sora pentru că aceasta voia să se căsătorească cu un tânăr mai sărac

168
Un bărbat și-a ucis sora pentru că aceasta voia să se căsătorească cu un tânăr mai sărac - crima-1588762009.jpg

Articole recomandate

Un bărbat și-a decapitat sora mai mică în provincia Badakhshan, din nord-estul Afganistanului, după ce aceasta fugise cu iubitul ei, au informat miercuri oficiali locali, citați de DPA, potrivit Agerpres.


Tânăra, care avea în jur de 20 de ani, mersese anterior la poliție pentru a solicita protecție.


Potrivit purtătorului de cuvânt al forțelor de ordine din Badakhshan, Sanaullah Ruhani, aceasta se prezentase sâmbătă la poliția din districtul Baharak alături de prietenul ei.


Poliția a precizat că tânărul cuplu dorea să se căsătorească, însă nu primise aprobarea familiei fetei, deoarece bărbatul provenea dintr-o familie mai săracă. Fratele ei a luat-o de la poliție luni și a dat asigurări oamenilor legii că acesteia nu i se va întâmpla nimic.


Tânăra a fost ucisă în noaptea următoare, a precizat Ruhani.


Potrivit acestuia, membrii familiei au depus mărturie la poliție, precizând că fratele și-a ucis sora și a fugit. Prietenul tinerei a fost plasat sub protecția poliției.


Ruhani a adăugat că surse locale au indicat că fratele fetei ucise s-a refugiat în teritoriul controlat de talibani din districtul Baharak, la vreo trei ore de mers pe jos de casa familiei sale.


În zonele tradiționale și rurale din Afganistan, numeroase femei sunt încă sub controlul strict al familiei. Potrivit unui raport ONU din luna martie, femeile sunt încă victimelor așa-numitelor "crime din onoare" comise de rude. Adesea, aceste crime nu sunt raportate, iar făptașii rămân nepedepsiți.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.68 secunde