Europa va primi 1000 de tone de ingredient farmaceutic activ pentru paracetamol

149
Europa va primi 1000 de tone de ingredient farmaceutic activ pentru paracetamol - philipinespharma-1588774652.jpg

Articole recomandate

India va livra în Europa în jur de 1.000 de tone de ingredient farmaceutic activ (API) pentru paracetamol, a comunicat miercuri organismul de export în domeniu, relaxând controalele la exportul medicamentelor fără prescripție folosite împotriva simptomelor de COVID-19, transmite digi24.ro.


Guvernul indian a suspendat în martie exporturile câtorva medicamente, printre care și paracetamol, pentru a asigura disponibilitatea acestora pe piața internă, după ce pandemia de COVID-19 a perturbat lanțurile de aprovizionare la nivel global, potrivit Agerpres.


Potrivit lui Dinesh Dua, președintele Pharmexcil (Consiliul indian de promovare a exporturilor farmaceutice), Europa a solicitat 800 de tone de API de paracetamol în fiecare lună.


"Ne-am aflat sub o presiune imensă din partea Uniunii Europene în ultimele zile", a afirmat el.


Autoritățile indiene le-au cerut producătorilor de medicamente să asigure că țara va dispune de stocuri suficiente pentru a face față cererii interne pentru o perioadă de până la patru luni, a mai spus președintele Pharmexcil.


India, cel mai mare furnizor global de medicamente generice, a trimis 1,9 milioane de paracetamol comprimate și sub alte forme de prezentare către 31 de țări, a comunicat Ministerul de Externe la sfârșitul lui aprilie.


Conform estimărilor Pharmexcil, Europa este cel mai mare client al Indiei pentru API de paracetamol, importând circa 12.000 de tone anual. Analgezicul mai este vândut și sub denumirea de acetaminofen.


India a raportat până acum mai mult de 49.000 de cazuri de COVID-19, iar epidemia nu dă niciun semn de încetinire, în pofida restricțiilor care i-au obligat pe locuitori să rămână în case de la sfârșitul lunii martie.


Experții în sănătate avertizează că o înmulțire a cazurilor de contaminare poate copleși serviciile de sănătate.


Companiile farmaceutice indiene importă din China, țara unde a izbucnit epidemia anul trecut, aproape 70% din ingredientele active pentru medicamentele pe care le produc.


"Țara este vulnerabilă în privința importurilor de intermediari de substanță activă din China", a atras atenția președintele Pharmexcil, organism ce ține de Ministerul federal al Comerțului și numără zeci de companii farmaceutice, printre care Pfizer și Abbott.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8827 secunde