3 sfaturi pentru a alege veioza perfectă pentru dormitor

194
3 sfaturi pentru a alege veioza perfectă pentru dormitor - veioza-1702306290.jpg

Articole recomandate

Îți asigură relaxarea de care ai nevoie înainte de somn datorită dublului rol pe care îl dețin, atât practic, cât și estetic - vorbim despre veioze, sursele de iluminat care nu trebuie să lipsească din niciun dormitor.

Veiozele sunt adesea ignorate în procesul de decorare a dormitorului tău pentru că nu sunt piese de mobilier esențiale, însă pot adăuga exact acea notă care să completeze perfect stilul de design interior pe care l-ai ales pentru camera destinată somnului. Și, bineînțeles, reprezintă un real ajutor atunci când vrei să citești sau poate să scrii și să nu folosești lumină becului din cameră.

În rândurile următoare, îți descriem cele mai importante trei sfaturi care te vor ajuta alegi modelul perfect de veioză pentru dormitorul tău.

 

1.     Cantitatea și tipul de lumină

Dacă te gândeai că modelul este cel mai important în alegerea veiozei perfecte pentru dormitorul tău, permite-ne să te contrazicem.

Primul lucru de la care trebuie să pornești în această aventură de a alege veioza este lumina. De ce? Foarte simplu: pentru că acesta este scopul primar al veiozei, iar cantitatea și tipul de lumină trebuie să stea la baza alegerii tale.

Astfel, pentru a îți da seama exact de ce cantitate de lumină ai nevoie pentru veioza ta, va trebui să înmulțești numărul de metri pătrați ai dormitorului tău cu 16 și valoarea pe care o vei obține va reprezenta wații de care ai nevoie pentru a avea o cameră luminoasă. Scade, apoi, din această valoare wații pe care îi au celelalte de surse de iluminat și împarte rezultatul la doi. Astfel vei ști ce număr de wați ai nevoie pentru două veioze.

În ceea ce privește tipul de lumină, este important să știi că aceasta poate să fie caldă sau rece, emisă de LED sau de un bec clasic și fiecare are un număr de wați, mai mic sau mai mare. Dacă îți vei alege veioza pentru dormitor, te sfătuim să optezi pentru lumina caldă rece deoarece lumina rece nu te va ajuta să te relaxezi sau să adormi.

 

2.     Dimensiunea

Un alt aspect adesea ignorat în detrimentul modelului sau al stilului este dimensiunea.

De ce este ea importantă? Pentru că în funcție de destinația acesteia, o dimensiune corectă este mai mult decât un real ajutor. Dacă, spre exemplu, nu vrei să o folosești pentru citit, ci doar ca lumină ambientală, atunci dimensiunea ei nu este atât de importantă, însă dacă îți dorești ca veioza să aibă și această funcție, de a te ajuta să crești, mărimea ei este crucială. Regula generală care te va ajuta să alegi o dimensiune corectă a veiozei tale pentru dormitor este aceea că va trebui să alegi una care să aibă aceeași înălțime ca a noptierei pe care o plasezi sau cu doi-trei centimetri mai mare. Astfel, vei reuși să primești cantitatea de lumină suficientă care te ajută să citești, spre exemplu.

 

3.     Stilul

Iată, deci, că stilul, în ordinea importanței, urmează celor două criterii enumerate mai sus, cantitatea și tipul de lumină și dimensiunea veiozei.

Aici probabil că nu este străină de tine noțiunea că veioza pe care o vei alege trebuie să se încadreze perfect cu stilul de design interior pe care l-ai ales pentru casa ta și inclusiv pentru dormitor.

De pildă, în cazul în care ți-ai decorat casa într-un stil modern, același criteriu îl vei aplica și în alegerea veiozei. Astăzi există pe piață o grămadă de modele care se încadrează perfect în orice stil de amenajare îți dorești, de la veioze clasice, din fier forjat sau plastic și până la cele vintage, baroc sau ultra-moderne.

Ține cont de criteriile pe care ți le-am prezentat și cu siguranță nu vei da greș în a alege veioza perfectă pentru dormitorul tău! După ce ai făcut acest lucru, tot ce îți rămâne de făcut este să bagi veioza într-o priză clasică sau într-o priză modulară și să te bucuri de avantajele acesteia.

Spor la relaxare!

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.544 secunde